Hoppa till huvudinnehåll

Hälsopedagog för ökad trivsel och aktivitet i Signalistens trygghetsboenden

Publicerad 11 oktober 2024

Bergshamra trygghetsboende, fasad på två hus med balkonger och träd framför.

En hälsopedagog ska medverka till en mer aktiv och trivsam boendemiljö i Signalistens trygghetsboenden i Solna. Satsningen är ett pilotprojekt som initierats av Signalisten tillsammans med Solna stad.

I september 2024 projektanställdes en hälsopedagog för att stimulera till ökad social samvaro och tillsammans med de boende skapa fler gemensamma aktiviteter på Signalistens trygghetsboenden i Jungfrudansen och Bergshamra.

– Jag är fantastiskt glad och stolt att vi nu kan erbjuda Signalistens seniora hyresgäster tillgång till en hälsopedagog. Vår förhoppning är att detta pilotprojekt ska bidra till att motverka ofrivillig ensamhet bland seniorer och stärka gemenskapen bland hyresgästerna, säger Jimmy Blomqvist Larsson (S), styrelseordförande Signalisten.

Genom att erbjuda fler gemensamma aktiviteter och uppmuntra till sociala sammankomster syftar projektet till att skapa en trygg och trivsam miljö där hyresgästerna själva inspireras att leda och delta i aktiviteter.

– Det är mycket glädjande att vi genomför detta initiativ tillsammans med Signalisten. Hälsofrämjande insatser för att minska ensamhet och stärka känslan av gemenskap och hälsa för Solnas seniorer är ett viktigt arbete för staden, säger Martin Karlsson, ordförande i omsorgsnämnden, Solna stad.

Signalistens nya trygghetsboende i Bergshamra står inflyttningsklart i november. Intresset har varit stort och alla lägenheter är uthyrda. Trygghetsboendet är i första hand för solnabor som är 60 år eller äldre, och till skillnad från äldreboenden ingår varken måltider, service, omvårdnad eller sjukvård.