Hoppa till huvudinnehåll

Signalisten inviger upprustad gård i Hagalund

Publicerad 12 september 2024

Signalistens ordförande Jimmy Blomqvist Larsson (S) klipper band i Hagalund.

Jimmy Blomqvist Larsson (S), styrelseordförande Signalisten, inviger den upprustade gården i Hagalund.
Fotograf: Tobias Ohls

Idag invigdes den upprustade gården i Hagalund som fått nya uteplatser, hundrastgård, boulebana och pingisbord. Signalisten fortsätter att utveckla Hagalund och skapa mötesplatser för alla åldrar som bidrar till ökad trivsel och trygghet i området.

Förra året anlades en ny basketplan i Hagalund. Nu har gården rustats upp och basketplanen har fått ny belysning för en ljusare och tryggare miljö. En ny boulebana och pingisbord är på plats och hundrastgården är större med en ny lekyta för hundarna. Gården har också fått nya planteringar med en variation av växter som vinbärsbuskar och blommor. Längre fram i höst kompletteras planteringarna med flera större träd.

– Det är glädjande att Signalistens hyresgäster i Hagalund har fått en uppfräschad gård att vistas i. Här finns nu ett brett utbud av möjligheter till både rekreation och aktiviteter som passar både unga och gamla. Det ska vara en levande och trygg plats där människor i olika åldrar kan mötas och umgås, säger Jimmy Blomqvist Larsson (S), styrelseordförande Signalisten.

– Att skapa trivsamma och trygga utemiljöer är ett prioriterat arbete för att nå socialt hållbara boendemiljöer. Signalisten är en viktig aktör i det här området, och jag är stolt över att vi nu tar ännu ett steg i att skapa framtidens Hagalund, fortsätter Jimmy Blomqvist Larsson.